Jump to content

Gnokrojam

Members
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Gnokrojam

  1. Tommy, I appreciate the information. Thank you. Phil
  2. When importing a FEA input deck into Hypermesh the menu offers some options that are not explained. I have searched the Altair Documentation and the internet and cannot find any guidance. Perhaps some of you have figured it out. I could mess around a long time using trial and error to figure it out myself. What does "ID Rules" do? What are the rules? What does "FE Overwrite" do? It doesn't sound good. I imagine it depends on the situation. Thank you very much, good people. Phil Brown
  3. I have been using Inspire 2019.2. I checked and found that 2019.3.1 is available to me. I installed it and now I can select the features as your video shows. I can also now select features in my own geometry. I still have problems, but I think they are related to the bad geometry as you mention. In one instance I found a bushing that was at an angle to the hole it was in. It was off so much that there was an interference between the parts. Anyway, you have got me going again. Thank you again for your invaluable assistance. Best Regards, Phil
  4. I also just now tried reading the geometry straight from the TwoLinks.x_b file. It didn't change anything.
  5. Thank you for all the information. I exported the geometry you provided as a STEP file and read it into Inspire. I cannot select the surfaces in the holes. Or any surfaces for that matter. It's just point and click left mouse button, right? I've been doing other things with Inspire. If I use Autofind I can click on discovered joints and change their settings and activate them. I'm stumped. I don't know what setting would keep me from selecting surfaces. I appreciate your assistance. Phil Brown
  6. I think there is a way to create joints manually in Inspire Motion. I cannot find it though. Does anybody out there know how to create joints manually? Thank you.
  7. Some time ago I worked with a different FEA program and that company provided as part of the documentation a list of known errors. As bugs were fixed they were removed. As bugs were found they were added. It was a very useful tool to us users. We could quickly tell if a problem was something we were doing or a shortcoming of the software. Knowledge is power! Is a list of known bugs or known errors available for Optistruct? Thank you, Phil
  8. Aha! Never mind. You go into the Springs panel where you define spring elements and go into the update panel. There you can choose the orientation method and related information. Problem solved. Thank you for the help. Writing these helped me think it through. Phil
  9. There must be a way. I used a text editor and inserted a CID into field 9 and then read that input file into HM. When I edit that card the CID field shows up with the CID I entered. Phil
  10. The Optistruct manual says that when defining a CBUSH element with coincident GA and GB one must specify a CID. (Optistruct manual, CBUSH page, Comment 5) I do not see a way of specifying a CID in HM. Editing the element has the fields for X1, X2, X3, but the there is no field 9 for the CID. How can assigning a CID to a CBUSH be done? Thank you. Phil
  11. I found the problem. CBUSHs can also be defined in the SPRINGS panel. Those take two nodes. Problem solved. One of those things you apparently just have to know. Phil
  12. I have a spider of CBARs that I want to change into CBUSHs using Hypermesh. If I use the "config edit" panel it creates 1 noded CBUSHs, since CBUSHs are created under the "masses" panel. How can I make this change? Thank you. Phil Brown
  13. I found it! In the MotionView User's Guide, in the Tutorials, in the Contact Simulation tutorials. MV-1010: 3D Mesh to Mesh Contact Simulation It outlines the mesh requirements and has a link to best practices for contact modeling. The link takes you to: MotionSolve > User's Guide > Analysis Tips: Best Practices for Running 3D Contact Models in MotionSolve. Have fun with it colleagues! Phil
  14. I've looked in the manual for this without success. Just what is a properly meshed model? Must all geometry be meshed, or only that which comes into contact? Are shells allowed? Where does the manual tell us what the contact mesh needs to be? Thank you very much. Phil
  15. Your post about deleting settings files helped me to resolve my problem with the panel area sliding right and off of the screen. Thank you for the information.

    Unfortunately, yes, I lost all of my settings. That wasn't a surprise, but is there a way to backup settings so they can be read in again?

    For example, I use the favorite panel, Star, a lot. I lost my collection of favorite panels. Is there a way to keep these and restore them quickly in the future?

    Thank you very much.

    Phil Brown, John Deere Company, USA

  16. I had two Components appear in my model and I do not know why or how they were created. The component name is in the form: ^HM_autoskin_2 The components are made of Quad elements that are the surfaces of 3-D Hex element meshes. They are the same colors of the Hex mesh components. When I export to a solver deck, the "autoskin" components do not appear in any form. I don't know if I "fat-fingered" a button without realizing it or what. I'm not doing anything I haven't done a lot before this. I am using HM v14.0 on a Windows 7 HP 8570w laptop. Thank you. Phil
  17. George, Thank you very much. Knowing that, I can continue to ignore it. (Which I suppose should have been obvious.) Again, thank you. Phil
  18. When I go to the "View" menu, the "Assembly Browser" choice is grayed out. I cannot select it and enable the "Assembly Browser." Screen shot is attached. Why can't I open the "Assembly Browser?" Thank you. Phil
  19. Very good illustrations. I think I see now. I appreciate the time you put into this. Thank you very much. Phil
  20. I found the Tools>Features panel of which you spoke. I didn't know about it, and it can be helpful. It doesn't help with vertex angles. I appreciate your help, and feeling like I'm really being dense about this, but I'm not getting it. I have attached a screen shot of a model I am working on now. I have shown the features. Maybe you can point out or describe vertex angle from it. Thank you.
  21. Ah wait, you said free edges. I have to think about that.
  22. Do I understand correctly that it is the angle between the edges of two different elements? If one had a mesh of all equilateral triangles it would be a very good mesh. All of the angles will be 60 degrees. The panel came up with a default vertex angle of 30 degrees. That would require that all of those equilateral triangles be divided again. That doesn't make sense to me. Either I don't understand the vertex angle, or it should be set to something greater than 60 degrees.
  23. I am creating a triangle shell mesh for tet-meshing. When using Automesh to mesh elements with QI optimize, one can specify a feature angle and a vertex angle. The feature angle is the angle between element normals. What about the vertex angle? The manual says: " Whenever an element vertex exceeds this angle while adhering to features, the element will be split into two elements with correspondingly smaller vertices." The default angle in the field is 30 degrees. Triangles will always have an angle that is greater than 30 degrees. Someone else in the manual it is described as being similar to the feature angle. I can't find an illustration or more detailed explanation of vertex angle. Can someone clarify this for me, please? Thank you. Phil
  24. Good questions, Rahul. I took a simple model and started doing the same things to it that I've done to the real model. The model was written out of HM into an Abaqus input file. Since I do not know how to set everything up in HyperMesh for an Abaqus run, I sometimes make changes with a text editor. Then, I later sometimes read the edited input file back into HyperMesh. This morning I realized the obvious. Each time I read the file back into HM there are prefixes being added. I attached a .bmp. In the left column is the file the first time I wrote it out from HM. In the right column is the file the second time I wrote it out. Knowing what is happening, I went back to the import input file menu, but I still don't see what I have done to cause this prefix to be added. I hope this clarifies my question. Again, if you can point me to where in the documentation this is explained, I will appreciate it. Thank you. Phil HM-Naming.bmp
×
×
  • Create New...