Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'cpu'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストールとライセンス
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • 学生向け無償版
    • エンタープライズソリューション

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization

Found 4 results

  1. Hi all, I have been running an optimisation on a mountain bike frame with multiple load cases. A few times (not necessarily the frame model) when running optimisation with a small element size for multiple load cases, I have encountered an issue with the program. The Memory (ram) is fully utilised, almost 100% from the processes running, though the processes are not being processed by the CPU, this is causing hard faults to occur. I have left an optimisation run for 17.5 hours, only to not be completed (I know this task may take longer), I terminated due to nothing being processed. This fault may be arising from terminating other runs if they start in parallel. I have attached pictures of my resource monitor for the issue and a good run. In a normal run the CPU fluctuates from around 13 to 100% averaging 40% on some processes. Computer Specs: CPU: Intel I7 3610QM 2.3Ghz w turbo Memory: 8Gb DDR3 Graphics: 2Gb NVidia GT630M OS: Windows 7 x64 Home Prem.
  2. Is it possible to control the number of processors used by the CPU when running a solver based analysis in HyperStudy?
  3. Does Evolve take advantage of Intel i7 hyper-threading?
  4. hallo everybody, I'm using HW 12 and have already run some analysis (mostly static analysis). I use a Intel i7 3770k cpu with 4 cores and hyperthreading. I use the "-ncpu 8" option when running radioss, to minimize running time. But windows still shows only 50% cpu usage in the task manager. I also tried to use the "-nt 8" option, but it didn't make any difference. My professor in university told me these run options, but doesn't know himself, why the cpu ist only at 50%. Does anybody know, how to get 100% cpu usage when running Radioss 12? Is there some kind of parameter in the control cards maybe? Thanks in advance for some help!
×
×
  • Create New...