Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hypermesh'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストールとライセンス
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • 学生向け無償版
    • エンタープライズソリューション

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization


Location

Found 593 results

  1. Hi, I have written a script in TCL that changes the material properties using an automatic number generator. The script works when I write it into the console, (The interpreter at the bottom of the page, not sure of the correct name). But when I run the script using the run TCL script button nothing happens. I have attached the script. It changes the material properties of a MAT9ORT card. Can someone take a look at my script and give me some advice on how it can be changed to run correctly. I have also attached my hm file for which I am attempting to change the material properties. Kind Regards, Laurence Maskell YMbeamchanger.tcl clevis2.0run.hm
  2. Hello everybody, I have some problems with stress initialization simulation of solid element: I'd like to do a simulation made of two step where the second step shall take into account strain and stress of first step. I have try to use \inista but there is something wrong because in second step, at first frame, the part have no stress. The procedure I have used is: - STEP I: /IOFLAG - eport solver deck from HyperView for the deformed shape - STEP II: /INISTA In attach the file .rad of simulation. Thank you in advance for your help! Marta CUBO_stepII_0000.out CUBO_stepII_0000.rad CUBO_stepII_0001.out CUBO_stepII_0001.rad CUBO_deformato.rad CUBO_stepI_0000.out CUBO_stepI_0000.rad CUBO_stepI_0000.sty CUBO_stepI_0001.out CUBO_stepI_0001.rad CUBO_stepI_0006.sty
  3. Hi, I am attempting to create a lattice structure using CBEAM's. I have created a box geometry and filled it with CBEAM's. This was achieved by solid map meshing, then using the mesh to create CBEAM's. However, I have now applied some BC's and when I run my model I get the message: *** ERROR # 1203 *** in the input data: Vector defined in fields 6 - 8 has zero length. I believe that this has something due to the orientation of by CBEAM's but because I have so many CBEAM's I'm not sure how I would correct the orientation or what to correct the orientation to. I have attached my *.fem file. If someone could have a look I would be very grateful. Laurence Lattice_trial.fem
  4. How to get the same mesh on the inner surface of the shell and outer surface of the core, so that equivalence feature can be used to combine the meshes for fem study. I have attached the model below. Thanks! l4_1.hm
  5. hello, i have a problem with meshing a solid. first i have one solid which i have extruded to have two solid linked together (the surf between the two is yelow) before launching 2D mesh my geometrie have no free edges. after 2d meshing i see that a free edge was created in the intersection of the two surfaces of the solids. i tried to use the tool equivalence but it's not working. with the free edge created i cannot proceed to do a tetra mesh. if anyone have a solution i'll be grateful and thank you for your help,
  6. hello, i'm trying to do a correlation between experimental results and numérical ones, so for this correlation i am using as a reference file a .UNV ( 164) and for correlation file results extracted from a modale analysis optistruct, so once i clic on load an error message apear it said that '' erreur: missing operand ar_@_ in expression..'' as showing in the picture. i'm sure that the error comes from the unv file. so my question is : is it the unv fomat file ''dataset 164'' that causes this error? if yes what dataset should be used ' dataset 15, 18, 55, 58, 82 or 151? if there is any other suggestion i'm all ears. and thank you in advance for all your replies
  7. Hello All, I'm writing a journal paper and am planning to cite Hypermesh as a software used. How do I fill in the details for Hypermesh? Please help. The details required are attached herewith.
  8. Hi Everyone, I am working with Radioss. I use TYPE 7 and TYPE 2 contact for this model (You can see from an image below). I set the Engine file as shown in image below. In the beginning, Radioss run normally. But later found a problem, Time Step Less or Equal Zero Error. (Previous model, I set nodal time step in engine file less than zero but Radioss run normally.) Can anyone take a look into my model what's wrong. what change, I have to make. Thank you in advance.
  9. Hello All, I am using Hypermesh 2017 and using below link for tcl scripting, https://www.sharcnet.ca/Software/Hyperworks/help/hm/hmbat.htm?hm_createmark.htm Can anyone give me link of updated tcl commands which will work in hypermesh 2017? Regards, Sanket
  10. Hello everyone, I have to assign variable shell thickness to a structure. It is a single part and I have partitioned it into 7000 sections and I have to mesh and assign different thickness to each section. Can anyone help with scripting for element set creation? thanks in advance.
  11. Hello I required to position impactors at 50 different positions on component. I can do it manually but I am look forward to do it automatically. How can we do that? Thanks for your support. Best Regards, Vijay Bondar
  12. Hi, I need to create a TCL script that automatically assigns material properties to individual CBEAM elements in a component composed of a large number of CBEAM elements. I am essentially creating a lattice within a component but using CBEAM elements. Does anyone have any advice regarding the script, or how I would go about doing it? Kind Regards, Laurence Maskell
  13. Hi, I am aiming to fill a section of a mesh with CBEAM's. I have meshed my geometry and then detached the elements and created offset nodes. I then use the find edges tool to identify the edges. Now I have the edges identified, how do I create CBEAM's of these offset elements? I can individually create the CBEAM's by manually clicking them but I have hundreds of offset elements. Kind Regards, Laurence Maskell
  14. Hi, First time using HyperMesh and I am following a tutorial for topology optimisation. The tutorial I am following is on pages 25-36 in the link provided. When I click OptiStruct, I do not get a message. When I click view.out, I get a message saying: '.out file does not exist.' Where am I going wrong? Thanks Laurence OptiStruct_11.0_Tutorials_(1).pdf
  15. hi, i have interest to learn TCL scripting on hyper mesh. i have downloaded several tcl documents to learn it. the commands and structures on hypermesh are totally differs from the document. how do i learn it easily. please help me. regards MEIYARASU19
  16. Hey guys, I'm trying to write a script which deletes elements of a model, that have a young's modulus under a certain value ("Grenzwert"). Running the following Code, this is working as it is supposed to for the first 5 iterations. Afterwards the number of elements deleted stays the same all the time. The problem is, that there are still elements with a youngs modulus lower than 100. Do you know what's the problem here? Some annotations which may help to understand the code: lStressValue_1 = list containing the young's modulus of every element delete_id = element id which should be deleted # Suchen aller Werte unter Grenzwert set delete_id "" set delete_index {} set Grenzwert 100 set y -1 set Element "" # y gibt den Index des Felded unter Grenzwert an wird zu einer Liste zusammengefügt foreach Element $lStressValue_1 { incr y if {[expr $Element < $Grenzwert]} { lappend delete_index "$y" } } # Die Element-Ids aus der Liste der lIDs mit den Elementen unter Grundwert herauslesen foreach Element_C $delete_index { append delete_id "[lindex $lID_1 $Element_C] " } *createmark elements 1 {*}$delete_id *deletemark elements 1 Kind regards, Simon
  17. I've installe HyperWorks 2017 Student Edition and added the environment variable "ALTAIR_LICENSE_PATH" , when i try to open hypermesh i get a license error ( as you can see in the attached picture). I've checked the ethernet ID and it matches the one I used to register my license. altair_lic.dat
  18. Hey guys, is there a way to create a label in the utility menu? I only find command to create buttons etc., but no command for labels. Can you help me out somehow? Kind regards Simon
  19. Hi all, How to get nodes from free edges and drag it in particular direction using tcl? Regards, Sanket
  20. Hi, I am looking for the right PRE-PROCESSING TOOL and SOLVER to solve this problem. My problem is attached as a picture. Two plates are spot-welded. I assume top plate is excited by horizontal and vertical harmonic loading. I think Stick-slip phenomena appears due to friction between top plate and bottom plate and Slap phenomena appears due to vertical force. (slap phenomenon will occur in this system when the amplitude of the relative displacement is larger than the natural gap distance between the two plates.) RADIOSS is known as the best structural analysis solver for solving highly nonlinear problems under dynamic load conditions. Is it possible to obtain frequency response function of a system with nonlinear phenomenon by using (Hypermesh or Hypercrach) and RADIOSS ?
  21. Dear Members, I am trying to mark some elements by the option *createmarkpanel elems 1. But sometimes the elements I wanted to select maybe below a component. If that is the case while manual operation I press the "D" button and hide that component and select below elements . But since I am in an operation of *createmarkpanel I am not able to call hm_calldisplaypanel operation in between . Is there any way to hide component while *createmarkpanel option. Thanks Mohammed
  22. Dear Sirs, I'm trying to solve the pipe stress analysis according to the example ASME B 31.3 appendix S Fig.301.1, shown in below URL. LINK: ASME B31.3 pipe analysis example (page 21 & 22) I made the most of the pipe model except the pipe support at the node No.20. No.20 support is the constraint of vertical (Y-axis) movement of the pipe, so firstly I made the SPC with dof of "13456" aroud the pipe, but the analysis result showed unexpected movement. My SPC is fixing the vertical movement of "node on pipe surface", but I have to made is fixing vertical movement of all pipe elements passing through at the node 20. Therefore I have to made some constraint at the node No. 20 in global coordinates, not at the node on the pipe surface. Please refer to the attached .hm model. I assume this is non-linear analysis, but I have'nt done such analysis so I dont know what to do. I would appreciate any advice. Thank you in advance. Nonlinear.hm
  23. Hello all How I can run .tcl script using a button? I searched a lot of information, but can't found I have a procedure: proc add_button {title command} { global frame count button $frame.$count -text $title -command $command -font "arial 10" pack $frame.$count -side top -pady 1 -padx 1 -fill x incr count } Then I call it: add_frame "TCL" add_button "test open file" {*readfile "C:/temp/11.tcl"} add_button "test open file 2" {*readfile "C:/temp/clip.hm"} But opening a .hm file works good, but .tcl does not work and I have an error: 0 0 while executing "*readfile "C:/temp/11.tcl"" invoked from within ".buttons.frame15.18 invoke" ("uplevel" body line 1) invoked from within "uplevel #0 [list $w invoke]" (procedure "tk::ButtonUp" line 24) invoked from within "tk::ButtonUp .buttons.frame15.18" (command bound to event) Can everyone explain me how correct this error or how can I run a .tcl file using buttons?
  24. Hi All, I want to Create a dictionary of Node Ids And their corrosponding coordinates using tcl. How can i create it? Regards, Sanket
  25. Hello, I am attempting to open HyperView and a model and run a TCL script to extract the displacement results from the model that has been loaded. I have been able to open HyperView from HyperMesh and load the correct model, however when it attempts to run the TCL script in HyperView I get the following error message Command line Tcl script read failed. invalid command name "mpo-9999766" while executing "m$t AddSelectionSet node" invoked from within "m$t GetSelectionSetHandle s$t [m$t AddSelectionSet node]" (file "C:/Users/Alec/Desktop/DispVer_HM/results/ExportDisp.tcl" line 6) invoked from within "source "C:/Users/Alec/Desktop/DispVer_HM/results/ExportDisp.tcl"" When I run ExportDisp.tcl just in HyperView and the code works perfectly. I have searched the forums to find out why when both pieces of code are run together it does not work. I have attached both scripts and a model in case that will help anybody troubleshoot. ExportDisp.tcl is the script that is designed to be run in HyperView and extract displacement results, and RunHyperView.tcl is run from HyperMesh and used to open HyperView, load model and run ExportDisp.tcl. Thank you in advance for your help. - Alec ExportDisp.tcl RunHyperView.tcl vf1_min3_dead_s1.h3d
×
×
  • Create New...