Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Error'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストールとライセンス
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • エンタープライズソリューション
    • データアナリティクス
    • 学生向け無償版

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization

Found 5 results

  1. Hallo, I got the following error massage after starting a topology optimization. WARNING: The amount of memory that has been allocated is 3964 MB, which is less than the required 11579 MB for completing the run, using the minimum core processing in the solver. ************************************************************************ A fatal error has been detected during input processing: *** ERROR # 7007 *** The run failed because automatic memory expansion has failed. Currently allocated working storage is 3964 MB. Automatic expansion failed to expand to 11579 MB. The failed amount is the minimum required memory to complete the run. Please verify whether the system has enough memory and rerun the problem. I changed the “memory options” from “memory default” to “upper limit in Mb (= 1880)”. Is it a hardware problem or is there an option to fix that error? Thanks a lot in advance! Sven
  2. Hi, I've checked the forum and found another post on this but what was expressed in that thread was an older version and it seems the answers may have changed. I basically am having a problem with some of my solid TRIA elements and their numbering. Currently, I'm getting an error that says, " *** ERROR #2502 *** Element 2369226 had innocent node numbering sequence and needs renumbering." which was repeated twice. If anyone has any advice or help, that would be much appreciated! Also, it mentions something along these lines, " Note: Please import the model into HyperMesh and export it. This will fix the problem related to the incorrect node numbering. Another option is to use PARAM, RENUMOK." which I tried and didn't find much success on (There isn't even an option for PARAM, RENUMOK in the control cards in version 13.0). Dylan Stelzer
  3. I am trying to run a composite sizing optimization and when I run optistruct it is able to run through iteration 0 but as soon as it starts iteration 1 it encounters: The updated TOTAL_Ti in parts of STACK # 1 is invalid. The updated TOTAL_Ti is zero. (x16) *** ERROR # 789 *** Invalid design properties w.r.t. the design variables were found. number of invalid property items = 16 This error occurs in module "chkpdrv". Any suggestions are greatly appreciated.
  4. Hello! I am getting in varius size and stack optimization runs the message ERROR 222: "Error writing record into direct access file - unit number 80." Can anyone help me with this? What is the case of the error? Thanks a lot
  5. Hi All, I'm currently attempting to run an analysis on a carbon fiber/honeycomb structure. The composites is set up off of a meshed 2D surface by creating plys to determine the direction, thickness, material, and selecting the designated elements. They were than organized by creating a symmetric laminate and than a PCOMPP property is assigned to the same 2D elements as the plys. When I put the 3D element representation on and turn on the composite layers, everything looks exactly how it should, but I am receiving the warning below warning when I run a check in Optistruct. *** WARNING # 1569 for property id = 19. Thickness is zero for this composite. This will produce meaningless stress results and may cause singularity of the global stiffness matrix. Property 19 is the property where it assigns the PCOMPP property. The analysis does run up until it hits error #153 which seems to be caused by the above warning. *** ERROR # 153 *** Exactly zero pivoting encountered during Numerical Factorization; the model may have rigid body mode. Solver error no. = -503 spc set id = 2 index = 1 Possible reasons are: 1) insufficiently constrained model, 2) having rigid body mechanisms within the model, 3) extremely ill-conditioned rigid element sets, 4) extremely thin shells (as used for "skinning") that have MID2/MID3, 5) gap elements with extremely high stiffness (KA, especially KT or MU). Check the model and rerun the problem. (MECHCHECK may be used to find the rigid body modes. To do so, change the input to be an eigenvalue analysis and add MECHCHECK.) (WARNING: results obtained with MECHCHECK cannot be used because the model is changed internally.) This error was detected in subroutine bcsmtxfct. Does anyone know what might be causing the initial warning in this model? It seems weird to me that it says that it has zero thickness but when it's in 3D element representation it shows the thickness of the carbon layers and the honeycomb core.
×
×
  • Create New...