Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Mesh'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストールとライセンス
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • エンタープライズソリューション
    • データアナリティクス
    • 学生向け無償版

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization

Found 5 results

  1. Hi, I am very new to Virtual Wind Tunnel and Hyperworks in general, been at it for a mere few days, so my issue may be incredibly basic. My issue; I am using Solidworks to create a car model assembly, importing that into Hypermesh and meshing it. Everything seems to go correctly here. I am then importing the meshed file into Virtual Wind Tunnel, setting everything up and running the simulation. My issues comes with the results; it is 'seeing' my model as a number of dots/mesh elements, not as the whole model (I have attached a screenshot, poor quality but it gets my issue across). This could well be an issue with my model or meshing but I really have no idea. I have tried lots of things over the past couple of days to no avail. Any help would be greatly appreciated. Tim
  2. Hi everybody I would like to create a rigid mesh on the surface of a body, because i need a rigid body, for which are not calculated stresses neither strains. Could i mesh this surface using "rigid body mesh" panel in automesh panel? if it is the way, the mesh created will be used just to compute other things like interfaces reactions or others, and the mesh created will be completely rigid ... i'm i wrong? thanks
  3. Hi all, I've been trying to get a wing model from HM to VWT. I've been told that the body I've created thus far is correct (see bottom of post). What I've done is clean up the geometry and created a solid from the bounding surfaces. However, no matter what mesh I create (surface deviation, CFD tetra, etc) when I import into VWT (CFD>Nastran Fluent) there isnt one single volume but four separate ones. This seems to fail when I run the analysis. Can anyone point me in the right direction. Regards, A. John Baker HM wing model: https://www.dropbox.com/s/5hqmijj3ifwkdi6/defeatured_model%20%281%29.hm
  4. Hi, Does anyone have a good step by step method of combining multiple components and their loads? I understand the concept of first creating a 2-D shell and then a 3-D (for me, tetra) mesh to finalize a component. My specific problem is that I am trying to simulate fluid flowing through a solid (like a pipe of water through a cube). My partner does the CAD, and he gave me two IGES files of the components (one being fluid, the other being metal). The IGES files for both are just the "shell" surfaces for the two. I imported both geometries and began meshing. I created a 2-D mesh for the fluid, and one for the metal. Then I went to do tetramesh for each. I used the option "per-volume-component" to create a solid mesh for the fluid and the metal separately. If I wanted to specify a constraint on the fluid shell nodes but needed it to interact with the shell and solid elements of the metal...how would I go about that? Does it do it automatically? This is where I'm stuck, so if anyone has any advice or can direct me to some help, I'd really appreciate it! Thanks. Dylan Stelzer
  5. Whenever I edit surfaces, especially trimming, I end up with surfaces that look translucent with strange lines going across it. If they mesh, they sometimes look like one surface on top of other with different meshes. How can I avoid this? Thank you. Phil
×
×
  • Create New...