Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'automation'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation , Licensing and Altair One
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストール / ライセンス / Altair One / その他
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • エンタープライズソリューション
    • データアナリティクス
    • 学生向け無償版(Altair Student Edition)

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization

Found 30 results

  1. I need to create a macro, which would help me to display the name, material properties and dimensions of a component by clicking/selecting it, moreover if the components contains multiple parts it would help to select only those parts whose Properties tag i wish to display. Any help in this regard is very much appreciated.
  2. I am writing a script to hide to remove certain types of elements like rbe3s,rbe2s etc that are attached to a component. But I want to ask the user the type of elements he wants to remove. Is there anyway I can take this input?
  3. In File > Preferences, we have many useful options. In case of automation, preferences settings are not recorded in the script. If we need to utilize the preferences option during automation, do the following All settings in the Preferences dialog will be stored in ‘SimLabSetting.ini’ file which is available in the following location - C:\Users\<user name>\.altair\SimLab_V2019.2\simlab. Once the settings are defined in preferences dialog, take a copy of ‘SimLabSetting.ini’ file and save it locally. Set the environment variable SET SL_USER_DEFINED_SYSTEM_SETTING_FILE=\... setting file location...\ SimLabSetting.ini in the batch file from which SimLab is called. Once the above settings are done, execute the batch file, it will consider the preferences settings from the file defined in environment variable for automation.
  4. Hello, I have a tcl script that uploads an FEM using ossmooth into hypermesh. Then two shrinkwraps are applied on the new iso-surface and the resulting mesh is exported as an stl file. The problem is when I call my script from the command prompt; hypermesh fails to locate elements by their property id. When I run the script in the hypermesh console no errors occur. Can anyone help me determine what is causing this strange behavior? The string sent to the command prompt is written as: "C:\Program Files\Altair\2019\hm\bin\win64\hmopengl.exe" -tcl "C:/Users/Eric/Documents/script.tcl" I cannot post the model because of work reasons. The script is below, the path names need to be updated with local file names: #the property id to locate design elements set design_id 23 #the voxel size for shrink wrap set wrap_size 0.0500000000 # .fem file path set fem_name "temp_name" # shape file results set sh_name "temp_sh_name" # the stl output path set stl_name "tmp_stl" #upload the file for fea re-anlalysis *createstringarray 2 "isosurf: 3 3 0.500000 0 -1 0 0 10 30 1 0" "other_params: 1 0 0 0 10 0" if { [ catch {*ossmooth_12 0 1 0 1 $fem_name $sh_name "" 1 0 1 2} ] } { puts "Error Extracting ISO-Surface..." } #mask all puts "Creating New Component" #create a new compoenet for the shrinkwrap set comp_name_1 "component1_lattice_wrap1" *createentity comps includeid=0 name=$comp_name_1 puts "Applying Shrinkwrap 1" #do the shrink wrap on the displayed elements *currentcollector components $comp_name_1 # # Script Error from command prompt # *createmark elems 1 "by property id" $design_id # # Script Error # *shrinkwrapmesh elements 1 2 $wrap_size 30 3 0 0 0 0 0 0 puts "Applying Shrinkwrap 2" #make another component for the second wrap set comp_name_2 "component1_lattice_wrap2" *createentity comps includeid=0 name=$comp_name_2 *currentcollector components $comp_name_2 *createmark elems 1 "by component name" $comp_name_1 *shrinkwrapmesh elements 1 2 $wrap_size 30 3 0 0 0 0 0 0 #divide the elems into triangles *createmark elems 1 "by component name" $comp_name_2 *splitelements 22 1 #export to STL into the predefined path puts "Printing the STL file" *createmark elems 1 "by component name" $comp_name_2 *createstringarray 2 "CONNECTORS_SKIP" "HMMATCOMMENTS_XML" hm_answernext yes *feoutputwithdata "C:/Program Files/Altair/2019/templates/feoutput/misc/triasto.stl" $stl_name 0 0 0 1 2 Thank you, -Eric
  5. Hello, I am running the below command on a linux server hv -b -tcl Image_Capture.tcl example.modl example.res . and I get below error: Loading Report... Applying Report... Invalid character in integer field: '##'. This is the first time I am running this command on this server. I have attached the tcl file for reference. Please advice!
  6. Hello Everyone, is there any command to get dependent nodes of RBE2 elements? Regards, Sanket
  7. I have a 1D beam with nodes N1 and N2 known. Need to position the rigid patch (blue elements) perpendicular to D element as shown in image 2. The free node of rigid element inside the rigid patch will get equivalence to node N2 of beam. Kindly help in building the logic. @tinh
  8. Dear Sir, Is there any way of applying rigid (rbe2 spider) to all the holes of a component at a time? If I can import node data to python or matlab then I can find all the cylinders and the hole and can apply hole. ( By analyzing the node coordinates and using circle equation to check if they lie in circle or not). Is there any way to import node data to python or matlab to process further or is there any other way?
  9. Hi, I run a script in simlab (Project-->Autoplay-->Script) after importing the parasoild into it. But as the script meshes the bodies, cmd window pop ups for each activity (like meshing). Can i run this script in background using batch and avoid such pop ups? If yes, Please guide !!!
  10. Hello all, I'm working on a script to duplicate elements from a reference component containing a solid to a new component with the same exact solid, but in another position and orientation. The translation part was easy as the hm_getcentroid function provides the solid centroid position, so I can use the command *translatemark to translate the desired mesh to the correct position. But to match the orientation, it has been a task more difficult that I was expecting. My approach has been to extract the moment of inertia of the reference solid and the target solid using hm_getmoiofsolid. Once I get these values, I compute the principal moment of inertia for each solid, so I have a comparable reference to use. Then I calculate the Euler parameters (or Quaternions) to obtain the rotation angles that I can use to rotate the elements from the reference solid to match the target solid orientation. The problem I'm facing is that it seems that the inertia calculation performed by hm_getmoiofsolid seems not to be consistent, in a sense that even extracting the principal moments of inertia from them, these principal directions do not coincide with the solid orientation. What could be done in this case? Thanks in advance, Jefferson Vieira
  11. Hello all,, is it possible to pop up browsed csv file. so that i can select some cells in that to create another csv file based on selection.. @tinh Regards, PD
  12. Hi I am working on a hyperview customization script where I need to ask the user for selecting elements to be masked for further processing. just like in hypermesh customization we have "*createmarkpanel". how to get the same functionality in hyperview. thanks
  13. Hello Everyone, I am trying to find the right commant to modify the analysis type of a loadstep by a small script. When I am looking for the cmd. file after doing this manually using the gui, I see the following command: *setvalue loadsteps id=1 STATUS=2 OS_TYPE=1 But nothing happens when I insert this command into my small code. No error message jumps up, but the setting of the analysis type will be not changed. In the small macro I created it looks like the following: *retainmarkselections 1 *renamecollector loadsteps "loadstep1" "temp" *retainmarkselections 0 *setvalue loadsteps id=1 STATUS=2 OS_TYPE=1 But the result is just the creation of the load step, but without setting the Analysis type:
  14. Hello everyone, I have to assign variable shell thickness to a structure. It is a single part and I have partitioned it into 7000 sections and I have to mesh and assign different thickness to each section. Can anyone help with scripting for element set creation? thanks in advance.
  15. Hey guys, I created a .tcl-script, which I normally open with the active-tcl program. The script works as it is supposed to be and opens a GUI, where several buttons can used to do calculations etc.. In the next step, I created a button in HyperMesh and want my .tcl-script to be started by pressing this button. The problem is that the window I used to have when I've started the script by active-tcl doesn't appear when I use HyperMesh. Can you help me out with this problem? Thanks in advance, kind regards and greetings from Germany Simon You can find the script here:convert.tcl
  16. Hello, Good Morning everyone I want to use the equivalent of following command in my hyoerview script. I tried using as it is but it is giving error. hm_getint, hm_getfloat & hm_getstring I just want input from user, rights now runing with gets command and requesting from command prompt. I want to make it more user friendly. Thank you
  17. Hi, I would like to export all the pages in my hyperview with required screen resolution. In Hyperview there is an option in Menu- Export* - Multiple Images - old/Advanced where I can specify width and height seperatly. But this option is restrictred to 'Export each window separately total page size'. This means If i have 4 windows in a page this option is exporting images of individual window with specified resolution. I would like to export all the pages with required width and height. At present I am trying to using command window with following commands by opening every page: hwi GetSessionHandle sess sess CaptureScreenToSize png 01.png 1400 593 I am trying to write a tcl/tpl script to automate this process (Export all pages with given width and height). It would be appreciated if someone can help me with this code. Thanks in advance Agassi
  18. Hello all, I'm a beginner in HM and I would like to create a macro that will allow me to extract the mid surface of a part and after that it will mesh this mid surface. I need this for my job. I hope to be clear enough. Thank you Vincent
  19. Hello All, I want to select attached elements to a particular element. What is tcl command for this selection? Regards, Sanket
  20. Hello Forum ! I'm new to this tool. Can someone share me the usage of this tool ? I was just wandering will it be any helpful to write the scripts in TCL for HM ? Thanks and regards, Brahmadev.
  21. Hello Alatir ! Is there any way to pass the input to SnRD tool or MVD through tcl script ? Thanks and regards, Brahmadev.
  22. Dear All, is it possible to automate hex mesh for Flange (see ref Image attached) with washer around holes (holes may more than 2) . Any idea...Please Suggest... @tinh Regards PD
  23. Hello Developers, I need to confirm an issue persisting in Hypermesh (All Versions). Issue : When I am changing user profiles multiple times with the help of GUI provided by Hypermesh. There arises a case when this GUI behaves unexpectedly. After changing User profile for more than 8-10 times. The GUI starts behaving unexpectedly. (Click Something , It Responds with something else) None of the Button in Menu bar is working rather they are affecting/changing Buttons Area/Frame Area in GUI. Kindly, revert me with any information regarding this issue. Thanks in advance for your valuable time. Regards Piyush
  24. Hi all, I am getting segmentation error....when try to run same scripts second time on same model...and then hypermesh get crashed.... Please share solution if any one know about it. Thanks & Regards, PD
  25. Dear All, Can anyone help me in developing the scripts for Hex meshing. Thanks in advance. Regards, Mahesh Peram
×
×
  • Create New...