Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'component'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストールとライセンス
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • 学生向け無償版
    • エンタープライズソリューション

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization

Found 12 results

  1. Anybody can help me for creating scripts for below tasks- How to create properties and materials according to component name? How to assign it to respective component? Thanks!
  2. I'm working on meshing of a truck chassis frame assembly. This assembly contains various components which are repeated in the assembly body. How do I copy meshing of a one component and apply it to other component? (For example, the assembly contains 10 connecting plates. So can I mesh one plate and just copy the meshing to 9 other plates?)
  3. Hi , Is there any direct way to select component collectors " by surfaces" ? Thanks, Roshan
  4. 要素やジオメトリ(サーフェスやラインなど)がどのコンポーネントに属しているのかを確認したい場合、 モデルブラウザのSelectorアイコンをオンにし、要素やジオメトリを選択すると、どのコンポーネントに属しているかが モデルブラウザ上でハイライトされます。
  5. Hello everyone, For the first time we are working with series of radioss files. At a given time of the calculation , for example at t=10s, we would like to continue the calculation by deleting a component. The reason is that this componenet is RDX gaz and is causing problems at the interfaces at a time he is no longer important in our model. In the HELP documentation we found that it was possible to delete a defined set or list of elements, but we are trying to delete an entire component, If any one could help us please ! In the new file of calculation _002.rad we want to use /DEL/????? for example like /DEL/Component
  6. Hallo, Is there any keyboard shortcut to hide a seclected components in Hyperview? In the Help of Hyperview is the Shortcut H+ left mouse button menioned. However this shortcut does not work in my Hyperview version (14.0). Does anyone run into the same problem? Thank you
  7. Hi , I'm writing a code which uses provides user options to modify created constrained rigid bodies. I feel instead of asking user to select a component to update the master or slave, I would like to provide him/her with this interface (shown in pic) for selection of new comps or deselection. The advantage is that the user can view the existing selection present. Can anyone tell me how to proceed with this.
  8. Hi, I am facing an issue while opening Component Manger (Utility Tab for Ansys). Below is the screenshot of the error message. The FE modelling was done in SimLab 2018 and exported as Abaqus .inp file. I imported the model in Hypermesh with Abaqus user profile. Now, I have changed the user profile to Ansys so that I can proceed with Ansys. But, I am facing the issue with component manager. Is there any way to fix this ? Hypermesh version - HM 2017.2. Thanks, Roshan
  9. I am working on some assembly model. There are some components where there is no separate motion it is connected to some parts which is in motion. But I cannot use fix joint to fix that component because it restrict motion. So what is possible solution.
  10. How could I create a new component by copying all the elements from another previously defined component using tcl commands ? All the while keeping the original component as it is.
  11. Hello! I'd like to create a bullet as shown in the image attached. It has a core and a jacket around it. They're touching but have no penetrations. I drew the geo in SolidWorks and imported. But when I use the general approach of partitioning and solid mapping, in my analysis it will show penetrations between the jacket and core. How do I go about avoiding this?
  12. Hey everyone, I'm experiencing issues exporting a meshed model with multiple components to ANSYS. The model is set up in order to generate an appropriate shell mesh of our CFRP Monocoque with the control arms modelled as 1-D bars for a torsional stiffness analysis with ANSYS. After generating a shell mesh of the imported surface geometry (STEP file), multiple nodes have been created in Hyperworks using the XYZ coordinate definition; with these, bar elements were created and written in a separate component. So in total there are two components containing the shell mesh and the bar elements respectively. The further procedure of setting the correct element types and real sets for ANSYS corresponds to the one presented by HM-4410 in the Altair Knowledge base, so the appropriate Element Types and Real Sets have been assigned without Hypermesh displaying anymore problems or errors. When exporting the model, apparently only the content of the (chronologically) first component is being written in the CDB file, though. When opening the ANSYS FE-Modeler, only the shell mesh is displayed for further processing. When changing the order of the components in the model tree, only the bar elements appear in the ANSYS module. Further processing of the exported components works just fine, the other one is simply missing. In Hypermesh, Export was set to 'All' and 'custom' after checking all components for export with no success. I'm currently having trouble identifying the problem, I hope this was enough information. Thanks in advance for Your help Kind regards, Patrick
×
×
  • Create New...