Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'cpu'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストールとライセンス
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • 学生向け無償版
    • エンタープライズソリューション

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization

Found 4 results

  1. hallo everybody, I'm using HW 12 and have already run some analysis (mostly static analysis). I use a Intel i7 3770k cpu with 4 cores and hyperthreading. I use the "-ncpu 8" option when running radioss, to minimize running time. But windows still shows only 50% cpu usage in the task manager. I also tried to use the "-nt 8" option, but it didn't make any difference. My professor in university told me these run options, but doesn't know himself, why the cpu ist only at 50%. Does anybody know, how to get 100% cpu usage when running Radioss 12? Is there some kind of parameter in the control cards maybe? Thanks in advance for some help!
  2. Does Evolve take advantage of Intel i7 hyper-threading?
  3. Hi all, I have been running an optimisation on a mountain bike frame with multiple load cases. A few times (not necessarily the frame model) when running optimisation with a small element size for multiple load cases, I have encountered an issue with the program. The Memory (ram) is fully utilised, almost 100% from the processes running, though the processes are not being processed by the CPU, this is causing hard faults to occur. I have left an optimisation run for 17.5 hours, only to not be completed (I know this task may take longer), I terminated due to nothing being processed. This fault may be arising from terminating other runs if they start in parallel. I have attached pictures of my resource monitor for the issue and a good run. In a normal run the CPU fluctuates from around 13 to 100% averaging 40% on some processes. Computer Specs: CPU: Intel I7 3610QM 2.3Ghz w turbo Memory: 8Gb DDR3 Graphics: 2Gb NVidia GT630M OS: Windows 7 x64 Home Prem.
  4. Is it possible to control the number of processors used by the CPU when running a solver based analysis in HyperStudy?
×
×
  • Create New...