Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'engineering solutions'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストール / ライセンス / その他
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • エンタープライズソリューション
    • データアナリティクス
    • 学生向け無償版(Altair Student Edition)

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization

Found 3 results

  1. hello everyone! I am using HM-CFD programs to do some simulation from AcuSolve. While doing a transient simulation, i figured some GAP between HM-CFD and AcuConsole. I have created a multiplier function on HM-CFD and assigned it to an inlet surface. Then i export the .HM model file to an AcuConsole input file (.inp) to view on AcuConsole. But it seemed that Multiplier-Function-data i created is not appears on AcuConsole (or in .inp) file. My version is 2018 (downloaded directly from Altair connect) Does anyone know about this problem? it is because of me or some software bugs? Appeciate every help. Thank you! My HM model is attached. please view and export to .inp file. transient-heat-transfer.hm
  2. hi guys, i am getting troubles with HM-CFD while perform an AcuSolve tutorial ACU-5001 (transient-sliding-mesh) in the tutorials, there is a step call Project Steady State Solution to Use as Initial Conditions. but i can not find this function on HM-CFD (ver 2017.3) so i can complete the excersise. I tried to run transient analysis using restart command base on steady state result but nothing worked. Attacheds are my model files for steady-state and transient cases. Can anyone help me? Thanks in advance! sliding-mesh.hm rotating-frame.hm
  3. hello guys, I am getting a trouble while performing a simulation on HM-CFD-AcuSolve. The simulation in this case is Natural-convection (Acu-3000 in AcuSolve tutorials). when i completed on AcuConsole (following tutorials), the result was OK. But when performing on HM-CFD, the heat from the inner solid does not transfer to the surrounding area (air). So the simulation falied. my version is Engineering solutions 2017.3 and AcuSolve 2018 (downloaded from Altair connect). I tried to check on .INP file generated by both software (AcuConsole and HM-CFD) for the differences but no result. i also add the following command to .INP file (HM-CFD) to make sure the surface transfer heat: wall_function_heat_flux_factor = 1 but nothing work. Does anybody know about this situation? please help. Appreciate. Thank you! P/S: the HM-CFD file is in attached, either the AcuConsole database (.Acs). please view and help me. convection_annulus.hm natural-convection.acs
×
×
  • Create New...