Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'local'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストールとライセンス
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • 学生向け無償版
    • エンタープライズソリューション

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization

Found 3 results

  1. Hello, I have been trying to assign a local coordinate system to a group of constraints and my model so that I can load it in a direction specified by the local coordinate system. Therefore, I believe I need to use the Mesh>Assign>Node Analysis System and BCs>Assign>Load Reference System for all my constraints and model nodes. However, when trying to assign the Node Analysis System, only "set displacement" works. "set reference" gives an error saying that "Nodes defining a system cannot be assigned to it". I have a feeling this is why my Optistruct simulation is quite bad. Interestingly, I tried the same method on a very simple box model in a separate model, and created a coordinate system using the nodes of the box. I was able to "Set reference" without a problem, and I could see a clear change in the OptiStruct displacements to the new local coordinate system. I am wondering why my other model does not allow me to set the reference. Any advice is very appreciated.
  2. Greetings, I'm trying to read data from a node path that I've selected, using the way shown here http://www.altairhyperworks.com/pdfs/tips/1068.pdf I can see the "resolved in" option but I'm unable to change it to my cylindrical local coordinate system. Modeled in hypermesh and solved in abaqus, in Hypermesh I assigned my local csys to all nodes, still no luck. I'll be grateful if someone can help me with this. Thanks in advance.
  3. Hello Everyone ! I would like to set up a problem on Hypermesh which include around a hundred load cases (in linear static). To automate it, I found a TCL which "allows a simple template to be created to define the loadcases; useful for creating large numbers of static loadcases very quickly and easily" (link) Thanks to a little VBA, I've just succeed in transforming my Excel data base into a readable txt file for this TCL script. And it works. But my problem is this TCL script only applies my forces (and SPC) on the global system. Is there a solution, and how can modify the TCL script so that it can apply my load cases on a specific local system (expressed into the .txt for each load cases) ? If someone can help me to takle this problem, I will be sooo grateful (Because I've never learnt how to program in TCL) Thanks in advance, Best regards, Hervé Archives.zip
×
×
  • Create New...