Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'model'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストールとライセンス
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • 学生向け無償版
    • エンタープライズソリューション

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization


Location

Found 16 results

  1. Hello, I was working on my FEA creating bars to join the RBE2 I'm using to simulate bolts. Suddenly, my model has disappeared from the graphics area. In the corner which is below in the right side, the scale line seems to show a bug. All the information about the components is still in the model tab, but i can't find a way to visualize the model again. I've tried fitting the model, checked no transparency is selected, components are activated... Anyone has any idea about what could be happening? I have no problems with sharing the model if necessary. Thanks for your attention, Julio
  2. I select all and save as a model yet when you open them the transformations are gone, is there a step to save them? ... haven't found an answer, newbie. thx for help, tom
  3. Hello guys, I tried the tutorial "HS-1545: DOE and Optimization Study with HyperMesh, HyperStudy, and ANSYS CFX" and it worked very well. Now I want to use a .msh file instead of the model.cas file. I thought there should be no problem because it is also a fluent-file. So I created a new study and went through the steps of the setup. When I reached the "evalute" step HS was able to write the Input files. But when HS wanted to execute it shows me always the attached picture. Is it possible to change some terms in the responsible files to avoid this error? Or is it just impossible to use a .msh file?
  4. Help me! restore the model tab, please,,
  5. Dear Support Team, I use Hypermesh and Optistruct to build flexbody models to use in MSC Adams MBD models. Since my flexbody models are large and have too many unused DOFs, I need to reduce them only to ASET DOFs. In the particular problem I'm trying to solve, I have a machine part with a few ASETs to attach/constrain it and a single location where I get response data from. So, the only DOFs I need are the DOFs of this response location (in addition to the DOFs of other ASETs). I can put an ASET on this location but I don't know how to force Optistruct to output only ASET DOFs to the generated Adams MNF file. In the docs for Optistruct MODEL solver card, Comment #1 states that: "For CMS superelements output in h3d format, only the ASET DOF are output when the MODEL data is not present." I need this same effect but with MNF format and not h3d format, since I work with MSC Adams and not Motion View. I have tried a few ways on my own but have been unable to succeed. Any help would be greatly appreciated. Best regards.
  6. Hello guys, I am building a small size model with many forces close to each other, and there is a white label "FORCE" next to the red arrow that is the force applied. For the publication, I need diagrams with a clear view of the arrows, and that is impossible due to all the force labels overlapping each other. I have tried a lot of settings but that white force label will not disappear. Any ideas? Thanks! PS: the "label loads" option in the forces menu does not affect said label, it only adds the magnitude of the force next to the "FORCE" label.
  7. Our bolts, nuts, and washers, have part numbers where the letter m is either the second or third character. All of the other characters are numerals. How can I delete *m* collectors? I want to get rid of all of my bolts, nuts, and washers quickly. I do want a chance to review them first and make sure I haven't accidently somehow included a desireable part. Then after the review, delete them all! I am using HM 12.0 on Windows 7 on an HP computer. Thank you. Phil
  8. Using Hypermesh 2017, and User Optistruct. I have been trying to get the contour plots of a chassis both modeled with a beam model and a shell model to match up but the deflections of the shell model are always about 2 times as large. It should also be noted that the deflection images are nearly exactly the same with the same deflection trends but just the magnitudes are different. The following conditions are the exact same for both: forces, location of forces, constraints, overall size, thickness and material. The only conditions that are different would be the properties as the beam model is modeled with a PBEAM and assigned the correct beamsection while the Shell model is modeled with a PSHELL card and then assigned the thickness. Are there any common errors that would be able to describe why the beam model has almost exactly half the deflection of the shell model? Thanks for any Help , reply if more info is needed. Nicholas C.
  9. How do I delete a model that's loaded in one of the hyperview windows? Under the 'Session' tab on the left there is an option to delete a page, but I'm unable to unload/delete one single model that's already open in one of the windows.
  10. Can I model a revolute joint with HyperMesh? If so, how to do this? Does any tutorial show this?
  11. I obtained a download of an inhomogeneous human head model which was pre-meshed, from the looks of it. This model includes an "airbox" surrounding the human. Here's an image with a cutplane on top of the airbox to see the human inside: I wish to place a source near the head to simulate the near fields, but placing anything inside the airbox will cause errors since the meshes of the source will interfere with the mesh of the "airbox." Naturally, I tried simply deleting the airbox and re-simulating, but this error appears: Also, the downloaded human model seems to be of a different type than a normal created construction, since I see a different blue icon to the left of the model's material items: Has anyone run into this issue before? I can't place a source in the airbox mesh, and I can't delete the mesh without ruining the model for some reason. Any ideas? Thanks, Drew
  12. I have run Nastan Sol400 calculation. However I am unable to load .dat model and .op2 files in HyperView. Nastran input deck was created using Beta CAE ANSA but this shouldn't be the issue. I am also able to pull out the model and result in Beta CAE Meta. Any suggestions?
  13. Hello, could anyone help me to create the mass-spring-damper models in optistruct?
  14. Hi All, I have set up a model of a pipe section and tried to subject it to torsion. The analysis completes but I have some unexpected results. I would expect the stress to be circumferential rather than axial. Have I set up the model incorrectly? https://www.dropbox.com/sh/rz0mgw3t1h91axq/AACnBNA5HjrX8AGIwFcpbQo3a?dl=0 Thank you Luke
  15. Hello, I would like to know how I can simulate/model a mass-spring-damper system in HyperMesh to do a dynamic analysis and get system responses and FRF in acceleration?
  16. I use Feko version 14.0.432 and try to design SMA connector. But I don't know how to add source port. Please advise.
×
×
  • Create New...