Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'modelling'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Altair Support Forum
    • Welcome to Altair Support Forum
    • Installation and Licensing
    • Modeling & Visualisation
    • Solvers & Optimization
    • Multi Body Simulation
    • Conceptual design and Industrial design
    • Model-Based Development
    • Manufacturing Simulation
    • CAE Process Automation
  • Academic Partner Alliance Forum
    • APA - Composites
    • APA - CFD & Thermal
    • APA - Vehicle Dynamics
    • APA - Manufacturing
    • APA - Crash and Safety
    • APA - Noise, Vibration and Harshness
    • APA - System Level Design
    • APA - Structural and Fatigue
    • APA - Marine
    • APA - Optical Design
  • Japanユーザーフォーラム
    • ユーザーフォーラムへようこそ
    • Altair製品の意外な活用例
    • インストールとライセンス
    • モデリング(プリプロセッシング)
    • シミュレーション技術(ソルバー)
    • データ可視化(ポストプロセッシング)
    • モデルベース開発
    • コンセプト設計と工業デザイン
    • 製造シミュレーション
    • CAE プロセスの自動化
    • 学生向け無償版
    • エンタープライズソリューション

Categories

There are no results to display.


Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Interests


Organization

Found 10 results

  1. hello there, i am a beginner in fea. i am using the flux student edition for my masters project. the query i have is we do back emf estimation as a different simulation and do other analysis using current sources. i am using sinusoidal voltage sources to see the response of my pmsm motor. but i dont see any oposition to the applied voltage (the current passing through the phases is only voltage applied divided by equivalent impedance). to this i am getting nearly 200 times my rated current. i am doing the simulation in transient magnetic analysis. what should i do. should i do other kind of analysis or provide a back emf look up table externally. please provide any suggestion. thank you.
  2. Hi, I was wondering if there is any way to convert a solid part into a lattice structure without any optimization. In my analysis, I am considering a cylinder which it has an outer layer made of lattice. To perform the analysis, I want to have a lattice structure in outer surface. so would it be possible to model a lattice part in Hyperworks? Thank you, Soraya
  3. I have exported my model to .dat file and after opening the .dat file in text file, i am getting the lines as displayed in the attached image. it is like, $HMMOVE 45 $ 11538THRU 11572 $HMMOVE 46 $ 11746THRU 11792 $HMMOVE 47 $ 11875THRU 11895 $HMMOVE 48 $ 12050THRU 12091 $HMMOVE 49 $ 12182THRU 12205 $HMMOVE 50 $ 12293THRU 12317 $HMMOVE 51 $ 12472THRU 12511 i am not aware of this type of lines. Anyone please explain what these are and if its an error, how to avoid those.. Thanks, Prabhu P
  4. Im trying to model a simple plate structure with Carbon fiber reinforced epoxy (CFRE) as the material. This is the first time Im modelling composite so Im trying to get the idea. As far as I know, I need to use MAT8 for material properties. What are the properties that are crucially needed to key in the MAT8 card for normal mode analysis? For modelling, Im going to use 16 layers of carbon fibre fabric and epoxy as the matrix. When modelling the ply, each ply will be model as the composite of CFRE (16 plys of CFRE) or the ply need to be model seperately like carbon fiber and the matrix (16 plys carbon fiber and ply between the fiber for epoxy).
  5. I am looking to perform airbag simulations involving the inflation and shock attenuation of the airbag. I have seen that RADIOSS has been used for this but can't find any guides to get me going. Is there anyone who has had experience modelling airbags using RADIOSS that could offer me some advice or point me in the right direction?
  6. Hi All, i am new user of Hypermesh and started with meshing the simple geometries. I am trying to create a model in Hypermesh(I don't want to use any CAD software, but only in Hypermesh) since I do not have any CAD geometry of the component. The component looks something like the attached ones and it is a surface, just like a plastic hand cover with two holes. Could some one suggest, if it is possible to model the component in Hypermesh and then mesh it? Thanks in Advance
  7. Hi, I am trying to optimize the design of a control arm of suspension system. For that reason i have modeled the design in NX and exported in IGES format for HW-Hypermesh. Now for my optimization i am concerned with topology optimization of the yellow(design region) part of the arm. The green (non design) region is not to be optimized as per my design requirements. I used the organize command to move the design volume to design component and other to non design component, but while creating a mesh i am having issues. When i mesh the non design region using 2D mesh it got successful (non design mesh.png) after that i make design component as current and mesh it volume tetra mesh 3D, but it is meshing the complete part including nondesign space (design space mesh.png) Kindly check the issue.png about what i am saying. Please assist me in solving it and also once the meshing is done how to combine the design mesh and non design mesh so as in analysis and optimization it should behave as a single unit? The .hm file can be accessed from this link( https://www.dropbox.com/s/pujyaajiumo6zx9/suspension_arm.hm?dl=0) Thank you
  8. Hi all, Am looking to model transmitter mobility in WinProp. Can anyone please help me with some setp-by-step procedure or some guidance to be able to do that. Your help is highly appreciated. Thanks in advance Balaji
  9. hi everyone, I need help to find out if there is a command or macro that can find and categorise sheet metal with no thickness and solids with some thickness? does it exist. If so , please let me know. I really need it
  10. While examining my .dat file for property details, i found few lines in between the property data (image attached). Is this is an error in modelling or something error in working method. Please guide me. Thanks, Prabhu P
×
×
  • Create New...