Jump to content
Gnokrojam

Entity Naming Convention

Recommended Posts

I'm using HyperMesh 12.0 and Abaqus 6.12-4.


 


 I've been away from FEA for a couple of years. My entities are now getting names like:


 


  NSET = S2;S2;S2;S2;S2;PreTensNodes


and


  P2;P2;P2;P2;P2;FuelTank


and


G37;G27;G27;G32;G47;S:WashrLo


 


Then I run Abaqus and get errors that a certain surface doesn't exist. It doesn't exist because its name got a new prefix in the model data, but not in the history data.


 


Somewhere in the documentation I saw how names are organized between the semi-colon and colon. I can't find it now. I've looked and looked.


Can someone please point me to where in the manual this naming convention is explained.


Is there a way of turning it off so that I can use names like: plate, gusset, door, Fred, Wilma, Moe, Larry, CurlyJoe?


 


Thank you.


 


Phil


Share this post


Link to post
Share on other sites

Phil,


 


Please elaborate,


 


Is this a HyperMesh created deck? can you explain how these names were created? can you send the deck using the dropbox below?


 


you can use names without colon etc for entities when you use HyperMesh to preprocess. 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Good questions, Rahul.


 


I took a simple model and started doing the same things to it that I've done to the real model.


 


The model was written out of HM into an Abaqus input file. Since I do not know how to set everything up in HyperMesh for an Abaqus run, I sometimes make changes with a text editor. Then, I later sometimes read the edited input file back into HyperMesh. This morning I realized the obvious. Each time I read the file back into HM there are prefixes being added.


 


I attached a .bmp. In the left column is the file the first time I wrote it out from HM. In the right column is the file the second time I wrote it out. 


 


Knowing what is happening, I went back to the import input file menu, but I still don't see what I have done to cause this prefix to be added.


 


I hope this clarifies my question. Again, if you can point me to where in the documentation this is explained, I will appreciate it.


 


Thank you.


 


Phil


HM-Naming.bmp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gnokrojam

 

This is clearer now,

 

Can you start afresh and export with the export option called export ids unchecked ? This is causing the export of the IDs as you see above. 

 

post-4438-0-42421700-1409813422_thumb.pn

 

and each time you export the prefix is added again,

 

this is explained in detail in help documentation here - HyperWorks Desktop Applications > HyperWorks Desktop Overview > File Management > Exporting Files in HWD > FE Model File:

Exporting Solver Options

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...