Jump to content
Suraj

**ERROR ID : 760

Recommended Posts

Hello everyone,

 

I am new to Radioss Block120  while doing analysis I got following error :

 

 .. BLOCK FREE FORMAT

 .. STARTER RUNNING ON    1 THREAD
 .. CONTROL VARIABLES
 .. UNITS SYSTEM
 .. FUNCTIONS & TABLES
 .. MATERIALS
 .. NODES
 .. SKEW SYSTEMS
 .. PROPERTIES
 .. 3D SOLID ELEMENTS
 .. 3D SHELL ELEMENTS
 ** ERROR TRAPPED : REPORT TO LISTING FILE
ERROR ID :          760

 

please help me. thanking in advance.

 

Regards,

Suraj

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Suraj,


 


 


Assign PART card image to component(s).


 


Right click on component(s) in model browser>> Edit>> Card Image>> PART and apply the changes.


 


Once done, run the job and let us know if you are through the error :)


Share this post


Link to post
Share on other sites

Hiii Prakash,

 

Thanks for your reply. I have assigned components with Card Image>> PART.

 

but same error is repeating.

 

 

 

UBSET:         0,GLOBAL MODEL                           
 ~~~~~~
  |
  |________Part(s):        17,1                                      
                           18,2                                      
                           19,threads                                
                           20,b                                      
                           22,Inner                                  
                           23,Shank                                  
                           25,c                                      
                           26,Nut                                    
                           27,washer                                 
                           28,w1                                     
                           29,bolt                                   
                           30,Nut_1                                  
 +=============================================================+
 |     ABNORMAL END                                            |
 |          Segmentation Violation                             |
 |     TRACE BACK :                                            |
 +=============================================================+
   GROUPS                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
 +=============================================================+

ERROR ID :          760
** ERROR TRAPPED

 

 

Regards,

Suraj

Share this post


Link to post
Share on other sites


    DELETION FLAG CASE FAILURE OF MASTER ELEMENT (0:NO/1:YES) SET TO     0

      SLAVE SURFACE INPUT BY NODES
      MASTER SURFACE INPUT BY SEGMENTS
 +=============================================================+
 |     ABNORMAL END                                            |
 |          Segmentation Violation                             |
 |     TRACE BACK :                                            |
 +=============================================================+
     INTERFACES                                                                                                                                       
 +=============================================================+
 
ERROR id : 760
** ERROR TRAPPED

 

 

 

 

 

What i should do ?
 
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

This issue seems to be with the interface defined in the model.

Please share the file through the secure dropbox link for reviewing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

Please share the starter out file. Also, please run the model checker so that we can know which interface is creating issues.

What type of analysis are you doing and what type of interfaces are there in the model.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

As a workaround please remove the interface and run the model file, so that we can confirm whether this issue arise from the interface. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

This is just to confirm whether this issue is causing due to the interfaces. If the deck runs fine we can confirm the same.

At that case user has to recreate the interface properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ESSAGE ID :          168
 ** STOP : ZERO OR NEGATIVE VOLUME
           FOR 10 NODES TETRAHEDRON ID=1747918, INTEGRATION POINT=1
     ERROR TERMINATION

 ==== End of solver screen output ==== 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, the simulation run without any error on changing boundary condition.But my question is how it is possible that without applying contact the part is not flying, as I am fixing one component and applying force on other?And there is no transfer of force on a component other than component on which force is applied?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

With the proper definition of contacts only you can a get a realistic simulation with sensible results. Since you are not defining an contacts you can check whether the components are penetrating. Only after reviewing the model we can comment much on this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I created a example which is similar to my problem.Please suggest me solution for this.Please describe the problem solution.In my case i am using 10 noded tetra element instead of 4 noded.

 

Thank you

tests.rar

EXAMPLE.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

I just recreated the Type 2 contact in the model. When Type 2 is created select only those nodes and elements that needs to be kinematically connected. 

Please go through the model file shared in the last post.

2.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...