Jump to content
Sign in to follow this  
mechengstud

Change of tube diameters in hyperbeam has no effect on displacement result of analysis

Recommended Posts

Hello, 

i've modelled a frame with beam elements, beam sections were set with hyperbeam and attached to the right properties.

The properties are added to the right components. Now i have noticed, that in one of my two loadsteps (both static, both with only one force and a few constraints) the displacement won't change, if i change the beam sections affected by the load.

The other loadstep is affected by a change of loaded beam sections.

Can't figure out my mistake, analysis runs fine without errors. 

Is there something i'm missing? 

BR
mechengstud

Share this post


Link to post
Share on other sites

I never got a reply, but eventually my lecturer helped me and found the problem: '

The properties were not assiged correctly. I assigned them by clicking on the component-> assign-> and then chose the property. The right way would be the other way around. So right click on the property->assig-> and then choose the components.

Didn´t know that the way they were assigned matters, but clearly it does. 

br

mechengstud

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...