Jump to content
Sign in to follow this  
Praveen T

ERROR id : 78 in radioss block explicit analysis

Recommended Posts

Guest

Hello,


 


a little bit more information about what you have defined would be also very helpful...


 


It looks like there is a undefined node in a definition (maybe set or direct enumeration). Check and update this please.


 


Regards,


Mario

Share this post


Link to post
Share on other sites

The simulation objective is: the gasket is to be moved in positive X-direction with a force of 252 N and  hit the rigid target surface which is at a distance of 0.3mm above the gasket in the first load step and in the second load step gasket has to move negative X-direction and slide over the yoke body as a declipping contact.


 


      For this analysis at the starting of the radioss engine file it shows the following error.


 


RROR id : 78 ** ERROR : UNDEFINED NODE NUMBER IN SURFACE DEFINITION DEFINITION : NODE 0 DOES NOT EXIST


 


I have checked all nodes in the body(including rigid body nodes) and entity sets everything seems to be perfect but i wonder how this error comes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Seems you have defined a master surface for a contact, but this surface contains no segments (a segment is used in contact to describe a face of an element and consists of three or for nodes, depending on wether the element face is three- or four-noded).


You could check all the master surfaces in the model and see if they actually contain all the segments you need for your contact (in Hypermesh segments are named "contact surfs", in Hypercrash they go as "SURFs"


Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I am facing a similar error. My model was working fine until I deleted the mesh for a component and remeshed it. I am now getting he following error:

ERROR ID: 78

** ERROR : UNDEFINED NODE NUMBER

DESCRIPTION: 

IN NODE GROUP DEFINITION DEFINITION :

NODE ID = 2096 DOES NOT EXIST

 

I have deleted the empty contact surfaces and sets. I am unsure what I can do now to resolve the error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Sai,

 

try this,

 

1) check which set has the node ID 2096.

2) Make sure that set ID has defined with /NODE card and not with other card or just with no card image.

 

Also, check the contacts whether they have right master and slave segments.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear All,

 

Did you get solution for this error mentioned above??

 

Me too got the same.

 

ERROR ID :           78
** ERROR : UNDEFINED NODE NUMBER
DESCRIPTION :
   IN NODE GROUP DEFINITION DEFINITION :
   NODE ID=1175508 DOES NOT EXIST

 

Thanks

RAM

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Ram,

Can you recreate the loads (gravity and inivel) . Also check the node group set 29. Re create the same for adding mass. Please try running after these.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear George,

 

Thanks for your valuable support.

 

I have cleared the errors with your guidelines , but now i am getting the error below

 

 ** ERROR TRAPPED : REPORT TO LISTING FILE
ERROR ID :          760

 

 

+=============================================================+
 |     ABNORMAL END                                            |
 |          Segmentation Violation                             |
 |     TRACE BACK :                                            |
 +=============================================================+
       TIME HISTORY GROUPS                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          
 +=============================================================+

 

 

Thanks

RAM

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Ram,

This error is trapped because of the output block. Please remove the springs component from the Components subset in output block. 

If you want the time history of spring elements, select elements from the subset and select the spring elements.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...