Jump to content

Recommended Posts

Hi all,

 

Hopefully a really simple one to solve.

I have a simple model, working as a demonstrator.

2 Components, one locked in place whilst the other is driven into it. I have a contact between the two.

 

I need the simulation to terminate when the contact force reaches 100kN. I believe the strategy is /STOP/LSENSOR. Sensor = /Sensor/INTER... TYPE 6.

However, I cannot get the simulation to kill at 100kN.

 

Here is the sensor (Fmin = -1, Fmax = 100).

 

## Sensors
##--------------------------------------------------------------------------------------------------
/SENSOR/INTER/1
SENSOR                                                                                             
                   
         1                          -1.0               100.0                 0.0

 

 

The issue seems to be when the simulation starts, the sensor activates. I've run the model without the sensor and it ranges from 0 to 200kN. I have tried varying the numbers but that does not alter the outcome, every attempt begins with sensor being activated.

 

HELP!!!!

 

Many thanks in advance.

Andy

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Andy,

As a workaround, select the direction as Normal Force and provide only Fmax. 

If you still face issues, please share the model (starter and engine files) files.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Many thanks George,

 

I managed to get it working. Here's what worked in the end....

 

#---1----|----2----|----3----|----4----|----5----|----6----|----7----|----8----|----9----|---10----|
/SENSOR/INTER/1
SENSOR
#         Tdelay
                   0
#   Interf       DIR                Fmin                Fmax                Tmin
         1        NF               -50000              3200                    0.000

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/24/2017 at 8:45 PM, Andy@LamteqSolutions said:

Many thanks George,

 

I managed to get it working. Here's what worked in the end....

 

#---1----|----2----|----3----|----4----|----5----|----6----|----7----|----8----|----9----|---10----|
/SENSOR/INTER/1
SENSOR
#         Tdelay
                   0
#   Interf       DIR                Fmin                Fmax                Tmin
         1        NF               -50000              3200                    0.000

how did you work out in this method as you need to stop at 100 kn but in this setup you used -50000 and 3200 .we also have the same issue but couldn't able to find out the solution ,please guide us .thanks in advance .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...