Jump to content
md.ataul

Internal Programming Error

Recommended Posts

Hi,

 

I'm getting following error from Optistruct.

 

Kindly help.

 

I have already updated my system with Hyperworks 14.0.130/hotfix 14.0.131 and Hwsolvers 14.0.230/hotfix 231.

Internal-Programming-Error.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

 

Do you have any contacts in your model?

 

Can you share the model file using the file transfer link in my signature below?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi @md.ataul

 

18 hours ago, md.ataul said:

I may not be able to share the model due to confidentiality.

 

Are you running the model on multiple CPUs?

 

If yes, can you exclude "-nt" command and try again?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Prakash

 

No I'm not using multiple CPUs. Its a Workstation.

let m know what can I possibly do to correct this error.

 

Attached is the information about the Loadsteps, PARAM cards, NLPARAM.

 

Regards,

Mustafa

system-info.PNG

Subcase.PNG

PARAM.PNG

NLPARAM.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

As a workaround you can try solving with BCS solver
if you would have used  MUMPS via the solvtyp card.

Alternatively if this fails, you could try the following debug parameters 
-debug,pardiso,1 -debug,prdmumps,1
to see if you can get a succesfull run.

 

Do let us know if it works.
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

getting an error while using BCS solver even though HASHASSM is not checked in my model.

 

Kindly let me know how to use the above mentioned debug parameters.

 

I have already run this kind of analysis previously on the same system. I don't know why this is happening now.

 

BCS error.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites
On ‎2‎/‎23‎/‎2017 at 3:18 PM, Prakash Pagadala said:

Hi,

 

Do you have any contacts in your model?

 

Can you share the model file using the file transfer link in my signature below?

@Prakash Pagadala

Sharing the model through the file transfer link.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Atul,

 

The error is due to a bug which was already reported and fixed in HyperWorks 2017.1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Prakash Pagadala

Thanks for the reply.

But I have another model with the same parameters and it is running perfectly fine.

I will also send this model to you through your File transfer link. Kindly go through this file also and let me know why one model is running and other one not.

Please don't confuse with other errors I reported here, those were due to the intermediate solutions I got in this conversation.

My concern is for the error attached in this reply.58b81a5cd7f09_internalprogrammingerror.thumb.JPG.3016185f4e9791ec4517a58dc4df3664.JPG

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi @md.ataul

 

The programming error could be because of several reasons. it could be because of node count, contact, output requested, matrix, etc...

So it is not fair to compare two similar configurations with different entity counts. 

 

I am debugging your previous old model. Somehow HASHASSM is tryting to fetch a header file which is not responding. removing this may work. I am working on it and will let you know soon if there is any success in 14.0

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Prakash Pagadala

 

That's correct, even I'm able to run the file by omitting some parameters.

Attached are the PARAM's used now, But I'm not sure how these two cards (CONTFEL=YES, I64SLV=YES) are going to help in convergence.

My runs are going on, but taking more time(almost 4days now). Hope to get a converged result

latest-PARAM.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...