Jump to content

Recommended Posts

Hello,

I'm useing Hypermesh for modelling and Optistruct for solving.

If I want to solve via the radiobutton: Analysis --> OptiStruct but it just gives me the *.fem file. (Picture below)

I can solve via a *.bat file but can't view the results in Hyperview.

Only Hyperplay is possible.

So I think Hyperview wasn't installed?! But how can I install just hyperview.

I installed the edu2017_win64.exe and also got the Altair_lic.dat. I'm using Hyperworks 2017 Student Editionhyperview_prob.thumb.JPG.4630900a61ee2c9bb80cce903b7f4f4a.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Once the analysis is done then just click on the results from Hyperworks solver view to load HyperView for post processing.PFA screenshot for same.

Or in existing session also you can change client to HyperView and load .h3d file for postprocessing.

HyperWorks Solvers View SE 2017.JPG

Change client to HV.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, it works now. I didn't know that I can not open HyperView directly from the folder where the  *.h3d file is.

 

But...

How can I change the settings, that if I put on the button "Optistruct" the solver is activated like on your picture. Because in my case it just write the *.fem file and I have to use a *.bat file for the calculation with optistruct.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Result button will not appear if you have error in the input deck.Check .out file for the error.

If analysis completed sucessfully, then you can plot output with above suggested method.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same problem. I go onto analysis, then optistruct. The analysis goes fine, no errors (I think) and says ANALYSIS COMPLETED. I have no results button though. I can open them on hyperview but I have to do it manually. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...