Jump to content

Recommended Posts

Hey George

 

I want to create a corase mesh now with a second order. I managed to create it. But there are some trias element in my model. I think that is why the error is being shown

'Errors with missing, incorrect or duplicate IDs found 1367 times.'

Could you please tell me how can I make a nicer mesh here with coarse element?

i have attached the model

 

try_3_final_original_coarse_2nd.hm

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply. But the model which you sent me has very fine mesh. I would like to coarse element in my model with 2nd order analysis. Could you tell me how to do that.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks George

But the model has very fine elements with first order mesh. I want to have second order mesh with coarse element. How do I get that?

Thanks in advance

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

For a coarser type, mesh the component with a bigger element size and finally go to 3D page>>order change and select the elements and change to 2nd for second order elements.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

From the model delete the fine mesh and keep only the coarser mesh. Update the loads and boundary conditions in the coarser mesh and try running.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried making a mesh coarser in the middle region. But it still shows some error. It says missing property definition, even though I didn define properties.

Also, could you please explain the steps so I don't have to disturb you again

I have attached the file

Thanks once again

try_5_final_original_coarse.hm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

Still in the model you have both shell and solid mesh, ie 2D and 3D elements in the same component collector. 

From the mask browser you can hide 2D elements and view the 3D elements only. Hide the 2D and delete the 3D mesh (fine mesh elements) and display the 2D elements and create the hexa mesh from them and run the analysis.

Masking the 3D /2D elements from the mask browser is shown in the video below. Please follow the steps shown.

 

PS: You can always ask queries, even if they are simple. We are always happy to help you.

 

 

mask_browser.swf

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

With screen capture the above video was captured and the .swf can be opened in GOM player.

Please remesh the model you have shared. You can extract the faces (Tools>>Faces) of the model so that 2D mesh will be created. Now from mask browser isolate the 3D elements and delete the same. Unmask and remesh the existing 2D mesh to the required element size and using line drag option you can create the hexa mesh of the remeshed elements.

 

 

 

 

 

mask.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi,

Once the 3D elements are isolated from the mask browser go to delete panel and select elements>>displayed  option so that they will be deleted.

The above .swf fie has been converted to .mp4 and attached along for your reference. 

Mask_browser.mp4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I created a new component to store the 2D element. Now it shows this error ' "CTRIA6     50447       0   60202   60289   60211   60293   60292   60213"
 
 *** ERROR # 1000 *** in the input data:
 Incorrect data in field # 3.

I have attached the model

Could you please tell me what'S wrong now?

1element_mesh.hm

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi @Novak

 

There are 2D elements in your model (Component name Elements_2D) which doesn't any material or property.

 

Please update and try again. 

Novak.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a lot Mr. Pagadala. I really appreciate it

Could you please tell me what exactly you changed and how did you change it? I am completely new to this, so would be nice if you could give me slightly detailed explanation

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi @Novak

 

No property or material is assigned to property and also solver is checking quality of elements. I turned off the element quality using PARM>> CHECKEL>>NO

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Prakash

 

Thanks once again for the reply. In the above model, the mesh in the middle looked good (i think!). Do you know how can I improve the mesh in the other regions?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...