Jump to content

Recommended Posts

When I run my model, the solver starts to run but hangs up without showing any error or warning,

I just get to see the following output:

 

The amount of memory allocated for the run is 1000 MB.
This run will use in-core processing in the solver.
 

After this, nothing happens, neither can I kill the run nor abort it or pause it also, I cannot close the window.

 

In the top right corner, it shows,

Iteration: 0

Progress: 100%

Iteration progress: 0

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Abhi,

 

Solver window shows engine is running but in backgroud RADIOSS is used to solve the problem.

 

So two RADIOSS .outs will be written in your working directory, one which ends with _0000.out and other is _0001.out

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Abhi,

 

Is this an explicit run?

 

If yes, the event time is very huge and I think it will take a long time to run... and this is why you see  "1 Engine Running"

 

Also, you should see A01 files in your working directory which are interim animation files.

 

If you are using student editions, you cannot use these to view results though. 

 

Apart from this, I see that there are no slave nodes defined for Rigid wall. Please check and update and select the event time accordingly.  1e6, I think very huge 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Prakash Pagadala thank you for your reply,

The analysis is Explicit type,

The units chosen are given in Control Card: Kg, kN, mm, ms.

I am not using Student Edition,

The event time, I have updated,

Slave nodes also defined.

 

Now it gives me an error 

*** ERROR # 4001 ***
  Running RADIOSS starter, 1 ERROR and 0 WARNINGs have been detected.

  ANALYSIS COMPLETED.

  *** SOME ERRORS WERE REPORTED DURING THE RUN,
  *** PLEASE VERIFY RESULTS AS THEY MAY BE INVALID.


 *** PROGRAM STOPPED: FATAL ERROR(s) ENCOUNTERED.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Abhi,

 

Are you using rubber material?

 

I see that there is an issue in material definition.

 

Could you please share more details about the material?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Prakash Pagadala

The material I am using is Rubber material,

In my latest the simulation runs without any Error or Warnings but,

The ball does not strike on the rigid wall....

Now I am figuring out this new issue..........

 

Attached are my files, please check for required changes..

GolfBall.fem

GolfBall.h3d

GolfBall.mvw

GolfBall.out

GolfBall_rad_s1_0000.out

GolfBall_rad_s1_0001.out

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Abhi,

 

I am a bit confused about the model setup.

 

You have SPCs on a free node, why is it?

 

You can apply initial velocity to the rigid wall, but I don't see any motion to the rigid wall. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Prakash Pagadala

 

The SPC on free node has been removed, anyways it did not have any significance.

I need the ball to strike on Rigid Wall which must remain stationery,

 

Now after few changes, I have a new error,

 

*** ERROR #  23 ***
 SID 10 used on Case Control data SPC is missing in bulk data.

************************************************************************

 A fatal error has been detected during input processing:

  *** ERROR #  23 ***
  SID 10 used on Case Control data SPC is missing in bulk data.


************************************************************************

 ==== End of solver screen output ==== 


 ==== Job completed ==== 
 

GolfBall.fem

GolfBall.hm

GolfBall.out

GolfBall_001.out

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now I am really getting fed up with OptiStruct,

I need a simple thing to simulate, Golf Ball to strike on a Rigid Wall (and not the other way around), 

The simulation runs successfully without any errors and when I open Hyperview, the ball remains stationery,

No Results..

I dont understand what's the problem..

Radioss did it in One day..

Now I don't know what to change............ 

GolfBall.fem

GolfBall.out

GolfBall_rad_s1_0000.out

GolfBall_rad_s1_0001.out

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Hi Abhi,

 

As said there should be slave nodes or dist. But dist is very less. That is why I have included slave nodes in the attached file.

 

Note that for convenience I remodelled the rigid wall. 

 

 

GolfBall.fem

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Prakash Pagadala

Thank you for helping out,

 

Did you get results out of it??

Because when I simulate and view results, the Ball does not even strikes the Rigid Wall,

Rather by its own starts moving away from it...........

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Prakash Pagadala,

Thank you for your support, I got the results.

Now to proceed, I need to perform Radiated Sound Analysis on the same model. For this, I do not have any knowledge and I cant find any tutorials or anything.

The link of Hyperworks Help Home, opens a theory of Radiated Sound Analysis but help with applying all the cards is not available.

Anyways, to proceed, I created Second Load Step, of type Freq. Resp. (direct)

With STATSUB (PRELOAD): With selection of EXPDYN loadstep. RADSND is also defined and Output of SINTENS, SPL, SPOWER is requested.
Control Cards: ACMODL, PARAM etc are defined.
Do I need to define FREQ??
And I dont know how to assign CDSMETH because, I have defined Load Collector for it but LOADSTEP, I dont know, also the solver shows an error asking for the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/28/2018 at 2:31 PM, Prakash Pagadala said:

 

@Prakash Pagadala

 

This I cannot find in Optistruct, not even on the help, I am using the full version for my project, could you please help out more on Radiated Sound Analysis,

I have trouble in solving my error because of trouble in figuring out which card goes out with which??

Share this post


Link to post
Share on other sites

*** ERROR # 1461 *** in the input data:
 Card "RADSND" is not allowed for this subcase type.

************************************************************************

 A fatal error has been detected during input processing:

  *** ERROR # 1461 *** in the input data:
  Card "RADSND" is not allowed for this subcase type.


************************************************************************

 ==== End of solver screen output ==== 


 ==== Job completed ==== 

 

@Prakash Pagadala, I just need to know, what kind of LoadStep should we assign to perform Radiated Sound Analysis while using RADSND.

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, Abhi05 said:

*** ERROR # 1461 *** in the input data:
 Card "RADSND" is not allowed for this subcase type.

************************************************************************

 A fatal error has been detected during input processing:

  *** ERROR # 1461 *** in the input data:
  Card "RADSND" is not allowed for this subcase type.


************************************************************************

 ==== End of solver screen output ==== 


 ==== Job completed ==== 

 

@Prakash Pagadala, I just need to know, what kind of LoadStep should we assign to perform Radiated Sound Analysis while using RADSND.

 

@Prakash Pagadala, do you have anything to guide me??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...