Jump to content
Sign in to follow this  
baozaizhang

Question on open FSI in AcuSolve

Recommended Posts

Dear All:

 

I am trying to perform a CFD analysis for a building in wind with opening FSI. But I am afraid I didn’t see the building response (I thought the building should sway after I setting up the options related to FSI). Please see the following description. Thank you very much for your help.

 

I defined four nodes at the top of the building for getting time-history responses. And the velocity of the lower-left point in x-direction and y-direction (two horizontal directions), they are 0 all the time.

         image.png.1df35477da351749f95d119e13fc15df.png

image.png.2e0f5797ee6e4b17e8c867aa5aa4d3bc.png

 

 

 

By opening the FSI, I did the following, would you please help me check if I missed something in the definition?

 

1.       Go to the Eigenmode Manager, import the modal analysis results from OptiStruct. The animation is shown in the following screenshot

image.png.00f1ae980ea9372e68af75f2e8fbb855.png

 

2.       Change the wall boundary condition to “flexible body” and select “building” as the “Flexible body”

image.png.0b3d9231899438af0885aa9031b94438.png

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you go through the 'Transfer' process within the Eigenmode Manager?  You need to 'Transfer' the modal information to the 'Building' Simple BC.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...