Jump to content
Sander Van Den Berg

optimization stops at around 58 procent

Recommended Posts

Hello,

I downloaded Solidthinking yesterday and have been trying to optimize a simple part with a plate where force is applied to, a fixed rod, and a given designspace. It seems to get stuck around 50% (one time at 58% and a few times at 52%). After running for around 3 hours I deleted one and retried it. After a while it gave the error 157. I am not sure what I am doing wrong. I am running it on a HP Zbook studio G3. I attached a reference image below of the set-up. I hope someone will be able to help me further.
 
Inline images 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Sander,

Welcome to the official sT Forum!

You are facing some perfomance issues, caused by extremly thin volumes, you should create a 2D representation of. Therefore, please use the "Midsurface" tool on the thin parts of your assembly. You will mention no visible thickness (2D) representation, if this process is successfull.

As a result, your Simulation will be extremly fast.

Hope this helps!

Regards

Felix

Unbenannt.2JPG.JPG

Unbenannt.JPG

Unbenannt3.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

You are welcome!

Glad to hear that - you can always check contacts within the Structure tab -> Contact -> in your case it should be highlighted in blue.

That "floating" is just a visual gap.

Regards

Felix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...