Jump to content
Shivani Tiwari

Query regarding 0D CBUSH element

Recommended Posts

Good morning Sir n Mam

I have created a 0D CBUSH element for Resonance Stress Analysis. But in my analysis Cbush element is not showing it's spring behaviour. It seems like nodes  of CBUSH element is not properly assigned to local coordinate system.

 

I am mentioning my procedure to create CBUSH element. Please correct me if I am wrong.

 

User profile - MSC NASTRAN

Analysis -> Systems->Node by reference> Create

 

1D -> Cbush->node 1&2 selected(coincident)-> system-> select coordinate system for cbush element-> create

 

Analysis -> System-> Assign -> select nodes of cbush element--> set displacement.

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. I think you don't need to assign disp system for the nodes

 

Tell us why you are sure that cbush is not showing spring behaviour?

 

How about PBUSH settings? Could you show this card?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...