Jump to content
CuriousCat72

AcuSolve Fan component Setup

Recommended Posts

Hello, 

 

I'm trying to set up a model with an enclosure being cooled by multiple fans. I've also set up a simplified model to ensure my fans are set up properly and to troubleshoot any errors. I've defined a single fan component in my simplified model and it runs, but the solution does not look as it should. Can anybody tell me how I should set up a simple fan component in AcuConsole/AcuSolve? 

 

Setup:

image.thumb.png.9e00d93bec99eab021ab3fb69af6361c.png

 

Direction of Fan:

image.thumb.png.d6275c67494df0afa483003aecc4bc87.png

 

Results:

image.thumb.png.738acdc31ca0130e3103d15dc8808a78.png

Best

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you have yet not looked in the the tutorial manual (Altair_AcuSolve_2018_Tutorial_Manual.pdf), I would suggest for a start going through the tutorial: 5.4 ACU-5100: Modeling of Fan_Component: Axial Fan (p. 643)

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...