Jump to content

Recommended Posts

Hello Forum,

 

Good day!

 

I'm trying to run a TCL file in batch mode using hmbatch.exe. But I'm facing an issue.

The problem is that when ever I open the Hypermesh GUI application I see that a popup window is thrown at me way before the actual HM gets opened.

The popup window says : "One or more features of the license would expire in #days." 

Because of this issue my TCL script is unable to run in batch mode and terminates the script unexpectedly.

 

Is there any way to skip that dialogue box so that I can execute my script.

 

Thanks and regards,

Brahmadev.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi brahmadev,

 

Running hmbatch will not show that warning pop up. You should be creating a .bat file like below:

 

"C:/Program Files/Altair/2017.3/hm/bin/win64/hmbatch.exe" -tcl "D:/myscript.tcl"

 

or if using hw:

 

"C:/Program Files/Altair/2017.3/hw/bin/win64/hw.exe" -b -clientconfig hwfepre.dat -tcl "D:/myscript.tcl" 

brahmadev likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, Livil Lyle said:

Running hmbatch will not show that warning pop up. You should be creating a .bat file like below:

 

"C:/Program Files/Altair/2017.3/hm/bin/win64/hmbatch.exe" -tcl "D:/myscript.tcl"

Hello Livil Lyle,

Thanks for the response.

 

When I try the above it is not creating any popup window as I have mentioned but 

it was printing this text : "One or more features of the license would expire in #days."  in command-line window

and say cannot find the "stdout" and HM is exiting with error code 1

 

Also tried with the HW.EXE,for this also the same issue.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
41 minutes ago, brahmadev said:

Hello Livil Lyle,

Thanks for the response.

 

When I try the above it is not creating any popup window as I have mentioned but 

it was printing this text : "One or more features of the license would expire in #days."  in command-line window

and say cannot find the "stdout" and HM is exiting with error code 1

 

 

Two different things to know:

  1. The message "One or more features of the license ...." is just a warning about expiration of your licenses in some days. But for this moment you got valid license.
  2. When you run in batch mode, instead of output to "stdout" (command console in Hypermesh session) you can write to a file. Try this method?

So the warning message of license can not be the cause of error of your script.

brahmadev likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Q.Nguyen-Dai said:

 

Two different things to know:

  1. The message "One or more features of the license ...." is just a warning about expiration of your licenses in some days. But for this moment you got valid license.
  2. When you run in batch mode, instead of output to "stdout" (command console in Hypermesh session) you can write to a file. Try this method?

So the warning message of license can not be the cause of error of your script.

coming to the first point what you have said is true... I have checked this, it was just prompting me the message itself and in no way it was interrupting my code.

 

And to the second mentioned point , i have commented all the puts which were generally printing the data in the command window. But now the problem I 'm facing is : unable to import the *.key file.

 

how do I import a *.key file in HM in batch mode ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi brahmadev,

 

I haven't got this error due to the warning message from license while running in batch. Btw, which version of Hypermesh are you using?

 

This could be mostly because of some other "puts" or "parray" statements. 

 

You can put cmd in the end of the .bat file to prevent it from closing. 

"C:/Program Files/Altair/2017.3/hm/bin/win64/hmbatch.exe" -tcl "D:/myscript.tcl"
cmd

Share the screenshot. 

brahmadev likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey people thanks for your kind support and time.

 

I have found all the bugs. 

 

Most of them were syntactical errors.

 

Completely lost my patience today but finally made it..

 

 

:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...