Jump to content
Matteo95

Optimization Run Problems - Altair Inspire

Recommended Posts

Hello,

Every time I try to run a topological optimization with Altair Inspire I have the same problem: the optimization seems done at 100%, while the software does not allow me to view the results because the run status is still running (picture). What is the problem?

I am using the student version of the software.

Thank you

Cattura.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have this same issue with Inspire 2019. (those pics should be in the opposite order; aka, red x after the green '100%' status bar).

Additionally, all analyses freeze at 64% and never complete. They eventually show up with a red x, as a failure.

This happens with models I have created, and with those that I've dragged and dropped from the Inspire webinar course file folder "INSPIRE for Structural Analysis and Optimization -V2019"

Hits 100%, but never actually concludes, eventually updates to failed.PNG

Hits 100%, but never actually concludes.PNG

Exercise_1.stmod

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have exact the same problem and i already got the 2019.0.1 EDU version of Inspire.

It seems to be a problem of Inspire 2019 in combination with a specific Hardware configiration.

By the way, in version 2017.1 the same model runs perfectly. 

Anmerkung 2019-06-30 100457.jpg

I am optimizing on the following computer:

Windows 10 Professional version 1903

Intel Core i5 8600K @ 3,6GHz

Zotac RTX2070 

16 GB DDR4 RAM @ 2666 Hz

 

everything is saved on a 500GB Samsung SSD 860 Evo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you change the run directory (preferences: Run options : Run history path)  and run again.If possible share .stmod file for quick look.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am able to run shared .stmod file with Inspire 2019.1 with slight modification.Is this happening for all Inspire optimization & analysis runs?

If possible please share the license file you are using.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the exact same issue on 2019.0.1 EDU.

My username is "FIRSTNAME LASTNAME". Does the space count as a special character? Regardless, changing my username is not really a solution as making that change would require me changing login accounts and everything on my PC.

 

Is there a solution to this issue??

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has this problem been solved by anyone? I am having it as well, after downloading Inspire today. I have a student license and have been trying to run through an Altair optimization tutorial with a pre-loaded part. Need this program for multiple projects, so I would love to find a solution. Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...