Jump to content
Jeffersondhv

Problem with OpenFileEntry API

Recommended Posts

Hello all,

 

I'm trying to create a user interface on HM where the user can input a file and some other options to run a code.

To retrieve the file path I'm using the command hwtk::openfileentry, using a -textvariable option to retrieve the input.

However when I try to use the variable saved from the input it's not changing at all.

The fix should be simple, but I'm not being able to make this work.

 

Here follows the code I'm using:

 


if { [winfo exist .geom_checker] } {
	destroy .geom_checker;
}

set textVar "Nothing"

set f .geom_checker
frame $f

set w [hwtk::frame $f.w]
pack $w -anchor nw

set top [frame $f.top];
pack $top -side top -fill x -expand 0;
set bottom [frame $f.bottom];
pack $bottom -side bottom -fill x -expand 0;

# Return button
button $bottom.button -text "return" -command hm_exitpanel -bg #C06060;
pack $bottom.button -side right -anchor e -ipadx 6 -ipady 4

# ------- REFERENCE FILE
# Label frame for Reference File
set lbl_ref [hwtk::labelframe $w.title_ref -text "Reference STP File"]
grid $lbl_ref -column 0 -row 0 -ipadx 6 -ipady 6
# pack $lbl_ref -side left -anchor nw -pady 4

set txt_file "Open file"
hwtk::label $lbl_ref.l -text $txt_file
hwtk::openfileentry $lbl_ref.e -textvariable textVar
grid $lbl_ref.l -column 0 -row 0 -sticky w -pady 2 -padx 5
grid $lbl_ref.e -column 1 -row 0 -sticky w -pady 2 -padx 5
#grid configure $lbl_ref.e -sticky ew


set cmd_btn "tk_messageBox -message $textVar -type ok"
button $lbl_ref.import_ref -text $textVar -command $cmd_btn -bg #60C060
grid $lbl_ref.import_ref -column 2 -row 0 -sticky e -pady 2 -padx 5

button $bottom.run -text "Proceed" -command hm_exitpanel -bg #60C060;
#grid $top.run -column 10 -row 0 -sticky e
pack $bottom.run -side right -anchor ne -ipadx 6 -ipady 4

hm_framework addpanel $f "Model Info";
hm_framework drawpanel $f;

Thanks in advance,

Jefferson Vieira

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Jeffersondhv,

 

It is because you have already defined cmd_btn with the value 'Nothing'.

The value of textVar is actually changing. Replace the line like this, it should be working.

button $lbl_ref.import_ref -text $textVar -command {tk_messageBox -message $textVar -type ok} -bg #60C060

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...