Jump to content
Shi Feng

Tria mesh and free edges

Recommended Posts

Hi guys,

I have  a model composed by about 27 parts. This model is a STEP file. After importing the geometry into Hypermesh, I linked the parts in contact between boolean operations. Now the topology of the model is correct and I have created a 2D mesh of all parts. When I want to create a 3D mesh of all parts by tetramesh command, the status bar shows " Tria mesh and free edges". After  I used Tools > Edges panel for check, there is " no edges were found.Selected elements may enclose  volume". However, when I executed the Boolean operation and used the  tetramesh command directly, I successfully created a  3D mesh of all parts.  Who can tell me the reason? Thanks! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks!!!

I have solved the problem. But there is a new problem. Could you help me?

 

 "RBE2      174990   26374       0    3827    3828    3829    3830    3831"
  
  *** See next message about line 26437 from file:
      C:/Users/Zaily/Desktop/Altair_practise/HM/5_1_1.fem
   "RBE2      174990   26374       0    3827    3828    3829    3830    3831"
  
  *** ERROR # 1000 *** in the input data:
  Incorrect data in field # 4.

 As a newbie, I don't know how to solve the error according to the error message. Could you give some suggession?
  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...