Jump to content

Recommended Posts

This error usually appear when you reopen an Motion View file which including Altair Diriver or some parts in Wizard library. It is due to wrong selection in attachment for systes or assembly.

 

When I get this problem, I just ignore it and try run a test run. Usually, the problem will solve itself

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I  get this problem ,I dont get any "Add Events" option on right click on Model.So How to add Analysis like constant radius ,single lane change?

Does Student version of Hyperworks has license for Altair driver? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Adit - What this error says is that the model was created with one set of wizard and the current wizard is a different one. Usually, the assembly and task wizards work together. The tasks in the task wizard are or can be configured based on what was selected in the model wizard. If there is a mismatch, the task wizard won't appear.

 

Regarding the events not appearing, could you go to File > Load > Preference File , select "MBD Vehicle Dynamics Tools" and click Load. ? Did that work ?

regards

praful

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have loaded MBD Vehicle Dynamics Tools but still no "Ad events " option is there.

In the attached image vehicle tools option is there in menu which means MBD vehicle dynamics tools is loaded but no "Add events " is there.

2019-06-03.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you create the vehicle model from the existing wizard library, or did you create this from scratch?  One thing I have noticed in your screenshots, is that the icon for "Altair Driver" does not look like a driver's helmet.  Also, the modeling entities for the "Altair Driver" do not get exposed to the user when everything is set up correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There is likely some incompatibility between your user/custom wizard, and the way the default library model/events work.  I would suggest that you study how the default library and event topology is configured, and use that as a pattern for designing your own custom wizard.  There is specific code (and logic) for how the events communicate with the vehicle models.  If you do not match this logic flow in your custom wizard, the events will not know now to connect to your custom models.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...