Jump to content
Crashphys

Poor Run Time Despite using SPMD

Recommended Posts

Hi,

 

I am using SPMD on the attached model with:

 

-optskip -mpi i -ldm -np 4

 

Without using LDM, I get a simulation time of 19 seconds. With it, I get 18 seconds. Is there anything else I can do to speed up the simulation? Am I perhaps using it incorrectly? I used the attached guide to start the SPMD run. I also tried SMP and it did not give any noticeable advantages.

HopperModel.fem OptiStruct SPMD.docx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I got my sysadmin to update me to OS 2019. It currently runs slower than it did on 2017, please advise what the issue could be. The one labelled with _013 was run on OS2017 2 days ago. Without the label was run this morning with OS2019. I also have attached a run where I used one core and -np 4.

 

It appears that CPU time is not improved, however wall time increases. Is there a reason for this on my end?

 

Something which did not occur to me: is SPMD or SMP recommended for a single Linear Static analysis? I have four load cases. Is this something which can be effectively parallelized? 

 

Thanks

HopperModel.stat HopperModel_013.stat

HopperModel_onecore.stat HopperModelnp4.stat

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
You are posting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...