Jump to content
Sign in to follow this  
NicolasCalvoP

Stress/Strain results not showing when loading OP2

Recommended Posts

Hello there,

 

I am trying to simulate the residual stresses and strains of a composite panel after a temperature change to evaluate the springback. To do so, I am using HM as the pre-processor and HV as the post-processing tool, and MSC Nastran as the solver. I am currently running SOL 400 (non linear implicit) analysis and I get my OP2 file and f06 just fine. When I load my results (bdf and op2) in Patran I can see them fine, but when I try to do so with HV, I can only visualize displacements and SPC forces but not Stress or Strain. It seems as those results where not loaded into HyperView. What can I do to solve this?

If it helps, here is the beginning of my bdf file.

 

SOL 400
CEND
$$------------------------------------------------------------------------------$
$$                      Case Control Cards                                      $
$$------------------------------------------------------------------------------$
SUBCASE 1
 STEP 1
  ANALYSIS = NLSTATIC
  NLSTEP = 1
  SPC = 2
  TEMPERATURE(INITIAL) =        4
  TEMPERATURE(LOAD) =        5
  DISPLACEMENT = ALL
  ELFORCE = ALL
  NLSTRESS = ALL
  OLOAD = ALL
  SPCFORCES = ALL
  STRAIN = ALL
  STRESS = ALL

$$------------------------------------------------------------------------------$
$$                      Bulk Data Cards                                         $
$$------------------------------------------------------------------------------$
BEGIN BULK
PARAM NOCOMPS  1
PARAM PCOMPRM  1
PARAM SRCOMPS  YES
PARAM    POST    1
PARAM  LGDISP  1
PARAM   PRTMAXIM YES
NLSTEP  1
$$

 

Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...